Dag 1 Leiden - Turnhout 141 km
Door: Peter de Mol
Blijf op de hoogte en volg Peter
10 Juni 2010 | België, Turnhout
Vandaag de eerste dag van de Mont Ventoux tocht.
We zijn om 10.15 vertrokken bij Swift in Leiden met 7 man. Leslie, Riekel, Peter, Peter, Hans, Jaap en Joost. De komende dagen zullen nog 3 deelnemers aanhaken.
Via Boskoop, Gouda, Schoonhoven, Gorinchem, Breda, Gilze, Baarle Nassau zijn we om 6 uur aangekomen in Turnhout (Belgie).
Statistieken:
141 km
fietstijd 5 uur en 55 minuten
gem snelheid 24,1
gem hartslag 112
Het weer tijdens de rit viel mee. Slechts af en toe was er een mieser regentje. Verder bewolkt weer met ongeveer 22 graden. Prima fietsweertje dus.
Deze rit stond in het teken van de lekke banden. Vandaag had ik er 3. Achterbandje was niet best meer, dus in Baarle Nassau even langs de fietsenmaker geweest voor een nieuwe achterband en 3 reserve binnenbandjes.
De kwartiermakers, Cathy, Johan en Jesse hadden vandaag een makkie. Vanwege de slechte weersverwachting slapen we vannacht in trekkershutten. Lijkt me ook een goed plan voor de komende dagen. Alhoewel de weersverwachting na morgen warm weer voorspeld.
Morgen is het reisdoel Dinant. Pittig tochtje met veel op en neer werk.
Het is nu 20.25 en de kwartiermakers hebben een lekkere pastamaaltijd bereid.
Tot zover.
Au revoir et a demain.
Peter
10 Juni 2010 - 18:45
Stal Plashoeve:
groetjes van ons veel succes en minder lekke banden -
10 Juni 2010 - 19:38
Pa En Ma De Mol:
Verslag gelezen. Veel succes met het fietsen. Beter weer toegewenst! -
10 Juni 2010 - 20:11
Joke:
Succes de komende dagen. De tent slaapt ook lekker hoor!
Hopelijk minder lekke banden en beter weer de komende week. -
10 Juni 2010 - 21:25
De Boskoper:
Hee Peter, Mooi begin, zie wel dat jullie de eerste berg (die hele mooie bij 010) strategisch rechts hebben laten liggen. Met de pont! Oh ja ik maar wachten met die koffie in Boskoop.... Succes bij de volgende etapes. -
11 Juni 2010 - 07:31
Willeke:
Dat krijg je met die goedkope spullen!!
Succes met de heuvels vandaag :) -
11 Juni 2010 - 09:41
Wendy:
Succes verder mannen! Een redelijk goed begin toch?! Nu nog wat beter weer, minder lekken banden, meer trekkershutten en minder tenten ;) en op naar de bergen!! -
11 Juni 2010 - 12:30
Dirk Kuijt:
Groetjes uit een Warm Azurro.
We spinnen in gedachten mee.
P.S. denk aan de Garnalen Kroketten, is zijn bijzondergoed stapelbaar.
Dirk -
11 Juni 2010 - 13:56
Leo K.:
namens de stieren:
klinkt allemaal geweldig (op de lekke banden na dan...)
bvanachter mijn bureau giert de adrenaline door mijn lijf als ik je ervartingen lees; ben dan ook erg jaloers (ik denk de andere stieren niet)
succes verder...en denk eraan...pasta is niet alleen errug lekker... lekker koolhydraatjes pakken....
spreek je -
11 Juni 2010 - 14:36
Marie Louise De Mol:
Heel veel plezier en succes toegewenst.
Groetjes uit Amsterdam. -
11 Juni 2010 - 16:58
Edwin De Mol:
Veel succes en mooi fietsweer gewenst! -
15 Juni 2010 - 13:43
Jan Van Der Plas:
Ha die Peter wordt er wel gefietst? of zit alles in de camper.
en gaan jullie van cafe naar cafe!.Groetjes en veel fietsplezier!ps ik hou de boel thuis in de gaten.