Wat vooraf ging; het begin.
Door: Peter de Mol
Blijf op de hoogte en volg Peter
01 Mei 2010 | Nederland, Noordwijk
Tijdens een kopje koffie na een tenniswedstrijd kwam het onderwerp op fietsen. Deze tennismaten bleken regelmatig te fietsen. De een had al serieuze tochten achter de rug, zoals Luik-Bastenaken-Luik, de anderen reden ook regelmatig. Ik zei tegen hun: "leuk, ik rijd ook wel eens een rondje; volgende keer ga ik mee" Op een maandagavond hadden we afgesproken. De heren in volle fietsuitrusting op de racefiets, ik een een tennisbroek met t-shirt op mijn gazelle beachbike. Rondje De Zilk, 35 km, heen windje in de rug, terug was die dus tegen. Voor de wind geen probleem maar op de terugweg moest er serieus aangepoot worden met kramp in de kuiten tot gevolg.
Zo is het dus allemaal begonnen.
Vervolgens spraken we 2 keer per week af voor een rondje van 30-35 km. Stiekem reed ik dan zeker 1 keer in de week nog een rondje om het niveau verschil te nivelleren. Tijdens de zachte winter van 2008-2009 reden we ons rondjes stug door. Tijdens een bakje koffie na een wedstrijdje tennis spraken we af dat we in het voorjaar de zaken wat serieuzer zouden aanpakken: toertochten rijden. Als doel werd de 150 km route van Limburgs Mooiste, toertocht in Zuid-Limburg, op de agenda gezet; 13 juni 2009.
Een van de tennis/fiets maten ging half april een weekje op vakantie naar Frankrijk. Hij stuurde zijn vrouw met de auto, zelf ging hij per fiets. Dit was een leuke aanleiding om 2 dagen wat langere afstanden te fietsen.
Ondertussen had ik mijn gazelle ingeruild voor een Santos cross-lite. Lekker fietsje; snelle hybride met een breed stuur.
De eerste dag ging voor het windje van Katwijk naar Breskens. 165 km. De tweede van Breskens naar De Panne aan de belgisch-franse grens aan de kust. 115 km. Lekker gefietst met bepakking en lekker gegeten in Breskens in prettige gezelschap (Mollen en Vogels). Vanuit De Panne per trein terug naar huis.
Als voorbereiding op Limburgs mooiste zijn we in het pinkster weekend afgereisd naar Slenaken in Zuid Limburg om alvast de 150 km in 2 dagen te rijden als test. Op 13 juni dan de toertocht in Limburg gereden.
In de vakantie in Drenthe de toertocht van de vuelta gereden. 130 km.
Daarna eind oktober met de trein naar Helmond en per fiets in twee dagen naar huis. totaal 185 km.
De totale fietsafstand in 2009 was 2650 km.
En toen kwam 2010. Zie volgend verslag.