Dag 4 Voziers - Joinville 170 km
Door: Peter de Mol
Blijf op de hoogte en volg Peter
13 Juni 2010 | Frankrijk, Joinville
Mag het ietsje meer zijn?
Vandaag 170 km gereden door een prachtig noord frans landschap. Glooiend met veel vergezichten en afwisselend bos en graanvelden.
Temperatuur tussen 20 en 25 graden, zonnig.
Statistieken:
170 km afgelegd.
Fietstijd 7 uur en 12 minuten
Lekke banden: geen
Wel een losse spaak in het achterwiel. Dus morgen even naar de velo-reperateur.
De conditie verbeterd met de dag. Erg makkelijk gefietst. Gemiddelde hartslag 107.
We hebben enkele stops ingelast voor de zogenaamde kont-pauzes. Zoals bekend breng je als wielrenner de nodige tijd zittend door op het zadeltje. Na een dag of wat gaat dat niet meer vanzelf. Remedie: voor de rit insmeren met chamoix zalf. Liefst zeer overvloedig. De praktijk leert namelijk dat de pijntjes anders snel weer opspelen. Vandaar dat die pauzes nodig zijn om het achterwerk wat te ontzien.
Vanochtend lekker ontbeten in het hotel en om 9.30 vertrokken.
Na de koffiestop hebben we kennis gemaakt met de franse zondag gewoontes: nergens een lunch te krijgen. Na 130 km konden we na veel soebatten, om 1600 uur, een tostie krijgen met koffie.
Om 1900 op de camping gearriveerd en nasi gegeten.
Morgen dus eerst even langs de fietsenmaker en dan op naar een plaatsje bij Dyon. 130 km, maar resultaten uit het verleden lijken meer km's op te leveren.
Bonne nuit et a demain en denk aan de zalf!
Peter
13 Juni 2010 - 19:55
10eke:
vers van de pers je verslag van vandaag.
leuk om te lezen !
groetjes aan opa.
kus van Tineke en Joëlle -
13 Juni 2010 - 19:57
Tineke :
opwindende foto's trouwens vandaag haha niet dus -
13 Juni 2010 - 20:03
Leen:
Ik wist het wel,'t zijn een stelletje zeikers...
*zwaait naar Riekel* -
14 Juni 2010 - 18:04
Lune:
Bedankt voor de billenzalf-tip! moet morgen wel 25 minuten naar school fietsen en kan dus wel een billenzalfje gebruiken. Succes verder!!
Liefs xx -
14 Juni 2010 - 18:51
Pa, Ma, Marie Louise:
Een leuk filmpje! Onze Dirk heeft het tweede doelpunt gemaakt!! Hier gaat alles goed. Veel wind. Geen strandweer. We hebben gisteren gewandeld met Dootje op het strand.