Dag 5 Joinville - Til-Chatel 132 km - Reisverslag uit Til-Châtel, Frankrijk van Peter Mol - WaarBenJij.nu Dag 5 Joinville - Til-Chatel 132 km - Reisverslag uit Til-Châtel, Frankrijk van Peter Mol - WaarBenJij.nu

Dag 5 Joinville - Til-Chatel 132 km

Door: Peter de Mol

Blijf op de hoogte en volg Peter

14 Juni 2010 | Frankrijk, Til-Châtel

Beste volgers,

Na een rustige nacht volgde een natte ochtend. Het eerste uur veel regen en onweer. Daarna de hele dag droog en zonnig. prima fietsweer.

Zelf ben ik eerst op zoek geweest naar een fietsenmaker maar of ze waren dicht of ze hadden niet wat ik nodig had. Volgens mij een gat in de markt!

Na 28 km heb ik me weer bij de groep aangesloten en zijn we via Chaumont , Langres naar Til-Chatel gereden. Dit ligt 30 km boven Dijon.

Statistieken:
totaal 132 km (104)
1008 hoogte meters
benen zijn nog steeds goed.
En nee Dirk nog steeds geen valpartijen. Ook geen lekke banden.

Vlak voor de wedstrijd Nederland Denemarken begon hebben we gelunched. Vervolgens werden we van de stand op de hoogte gehouden door een enkele verdwaalde nederlandse toerist die ons vertelde dat Denemarken in eigen doel had geschoten.

Deze streek is echt fantastisch om door te fietsen. Glooiend, rustige dorpjes, het kanaal Champagne a Marne.Idilisch.

Vanwege de gebroken spaak heb ik vandaag op de Pinarello Dogma van Leslie gereden. Waarvoor dank.
Morgenochtend stap ik weer op mijn BMC om bij de fietsenmaker in Dijon het spaakje te laten zetten. Dan verder naar Tournus.

Bij Cul de Sac hebben we wat gedronken en zijn via een drukke N weg naar de eindbestemming gereden. Wij zijn op volle snelheid die hele camping zo voorbij gereden! Paar extra km-ers is altijd prettig.

Vertrek om 9.30 aankomst om 18.00
Daarna direct in de auto naar Dijon
bij de intersport wat spullen op te halen.

Verder geen spannende dingen

Morgen naar Tournus. Nog 4 fietsdagen tot de beklimming van de Mont Ventoux.

Tot zover

Bonne nuit et a demain.

De website wordt ook door de volgers van de andere deelnemers gevolgt. Ook hun reacties worden door de rijders gewaardeerd.

Aantal hits tm heden is 3000.

• 14 Juni 2010 - 20:41

Thea:

Gelukkig viel het weer mee voor jullie. Misschien win je wel de voetbalpoule. Raad eens wie er bovenaan stond ...
    Voor morgen hopelijk weer goed weer en een gerepareerde fiets.
    Groetjes

• 14 Juni 2010 - 20:56

Joke:

Heeft de fotograaf het vandaag laten afweten na de leuke foto's van gisteren?

• 14 Juni 2010 - 21:15

Tineke :

bonsoir mes amis, hoe zijn de baquettes met de franse kaasjes??

• 15 Juni 2010 - 07:26

Leo K.:

Peter, ik begrijp dat je een fietsenketen op gaat zetten in frankrijk.
    Nog steeds geen off-day...geen pap in de benen....hongerklop....weet ik veel..
    Errug goed bezig...je moet waarschijnlijk volgende wek aftrainen om een sporthart te voorkomen...ik zal een golfbaantje boeken voor volgende week.
    aan alle mannen succes toegewenst.

• 15 Juni 2010 - 07:37

Rick Gijzen:

Peter,

Erg leuk om je zo goed te kunnen volgen! Geniet er van en ik hoop dat jullie het en beetje droog houden.

• 15 Juni 2010 - 10:23

Sietse:

Ik vindt het heel knap wat jullie doen ga zo door .

• 15 Juni 2010 - 13:59

Willeke: