Dag 6 Til-Chatel - Tournus 140 km - Reisverslag uit Tournus, Frankrijk van Peter Mol - WaarBenJij.nu Dag 6 Til-Chatel - Tournus 140 km - Reisverslag uit Tournus, Frankrijk van Peter Mol - WaarBenJij.nu

Dag 6 Til-Chatel - Tournus 140 km

Door: Peter de Mol

Blijf op de hoogte en volg Peter

15 Juni 2010 | Frankrijk, Tournus

Beste volgers,

Vannacht veel regen op de tent. Slaapt natuurlijk wel lekker. Ook tijdens het ontbijt nog veel regen. Even was er twijfel over de doorgang van de etappe. Maar op het moment supreme was het droog. De groep is om 10.30 vertrokken om via Dijon, Beaune en Chalon sur Saone naar Tournus te rijden. De hele dag droog weer wel bewolkt 19 graden. Tijdens de lunch in Beaune kwam het zonnetje even door.

Vandaag was een echte overgangsetappe. Tussen de heuvels in Noordfrankrijk en die bij Lyon. Per saldo zijn we vandaag 75 meter gedaald. Licht windje in de rug.

Statistieken:

140 km (105)
Gem hartslag 105
Benen zijn nog steeds uitstekend.
Verder geen pijntjes, alles spik en span.
Geeft een prima gevoel, zoals gisteren, bij Langres. een lange klim 8-9%. Goed tempo omhoog en dan toch op 1/4 van het eind 3 tandjes kunnen bijschakelen om de achtervolgers defintief af te schudden. Ja ook Joost!

Vanochtend zelf eerst met Thijs naar de fietsenwinkel om het spaak probleem op te lossen. Een nieuw achterwiel was de oplossing. Kost wat maar dan heb je ook wat! Wel iets duurder dan een paar hoefijzers.
Maar jij dan rijdt je ook weer prima.

In Dijon weer aangesloten bij de groep. Verder relaxed naar Tournus gereden, op reserve. Want je weet de Mont Ventoux is nog ver!

Ja het lijkt natuurlijk op een tocht van kroeg naar cafe, maar op de fiets foto's maken is ons nog niet gelukt. En ja zo'n koffiestopje op een leuke locatie nodigt uit voor een leuke fototje. En ja sommige medefietsers willen dan graag op de foto met de serveerster!

De weersverwachting voor morgen is niet best, maar dat was hij voor vandaag ook niet. We zien het wel. Temperatuur is OK.

We zitten op een prima camping in Tounus aan de saone. Als we aankomen hebben de kwartiermakers, Thijs, Johan, Cathy en Kim de tenten al klaarstaan. Het enige wat wij nog hebben te doen is een fles bier open draaien en zitten maar. Daarna nog even een doucheje, fiets schoonmaken, even internetten, eten, slapouwehoeren en daarna te bed.

Volgens mij is dit lang vol te houden.

Morgen op weg naar Lyon.

Tot zover.

Bonne nuit et a demain.

• 15 Juni 2010 - 17:59

Pa En Ma De Mol:

Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt.

• 15 Juni 2010 - 19:37

Andre:

63 dagen?

• 15 Juni 2010 - 20:59

Nico Hoek:

Leuk om de verslagen te lezen. Veel respect van ons voor de afstanden die jullie al hebben afgelegd. Succes verder.
    Iedere trap is een trap dichter bij de eindstreep.
    Groeten Petra en Nico Hoek.

• 16 Juni 2010 - 11:58

Cees:

Gemiddelde hartslag 105?? Heb zeker ook een spartamet motortje model cancellara laten monteren Bij die fietsenmaker....

• 16 Juni 2010 - 16:12

Fam Van Duyn:

Hoi peter,
    Nou respect hoor voor je prestaties. Het is erg leuk om je verslagen te lezen en succes de komende dagen.

Groetjes, Hugo angeline levi noa en yara